Na MTV Europe Music Awards získala najviac cien Taylor Swiftová

14.11.2022 Celý región

Düsseldorf 14. novembra (TASR) - Americká speváčka Taylor Swiftová sa na nedeľňajšom udeľovaní cien MTV Europe Music Awards (MTV EMA) stala najúspešnejším interpretom, keď získala štyri ocenenia z celkovo šiestich nominácií. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry AP.

Swiftová (32) triumfovala v kategóriách najlepší pop, najlepší umelec, najlepšie video a najlepšie dlhoformátové video ("All Too Well: The Short Film").

Swiftová si štyri nové ocenenia prevzala osobne na slávnostnom podujatí, ktoré sa konalo v nemeckom Düsseldorfe vo viacúčelovej aréne PSD Bank Dome. Táto speváčka a skladateľka v rokoch 2009-2021 získala osem ďalších cien MTV EMA.

Hlavnými moderátormi galavečera boli britská speváčka Rita Ora a novozélandský filmový režisér Taika Waititi. Ceny odovzdávali aj Julian Lennon, David Hasselhoff, Leomie Andersonová, Sam Ryder, Kelvin Mercer či Jack Saunders.

Víťazkou v kategórii najlepšia pieseň sa stala Nicki Minajová s piesňou "Super Freaky Girl". Najlepším R&B umelcom sa stala Američanka Chlöe, v kategórii rock zvíťazila britská kapela Muse, v kategórii najlepšia elektronika triumfoval Francúz David Guetta, v najlepšej alternatíve britská formácia Gorillaz a najlepším nováčikom sa stala juhokórejská skupina Seventeen.
 

Vyberte región

mark